Uspela poletna odprta dvorišča
Utrujeni, a ponosni, ker nam je ponovno uspelo privabiti okoli 150 obiskovalcev. Skupaj smo preživeli prijeten, sproščujoč in poučen dan. Hvala vsem, ki ste nas obiskali!
Na našem dvorišču so obiskovalci:
- spoznavali princip destilacije sivke v bakrenem kotlu,
- okušali jedi in pijače s sivko in konopljo,
- okušali kozji sir s sivko ali brez,
- okušali kozličkov golaž.
- okušali kozji sir s sivko ali brez,
- okušali kozličkov golaž.
Otroci so lahko izdelovali dišeče zeliščne slike pod mentorstvom Mojce Šinkovec in jahali konja ponija. Tisti, ki niso s kmetije, pa so lahko v živo spoznali kozličke, pujske, zajčke, kokoške in božali muce.
Kar nekaj obiskovalcev pa je zanimalo, kako nastaja prava lesena glamping hiška, v kateri bodo v bližnji prihodnosti lahko obiskovalci tudi prespali.
Na stojnicah so se nam predstavili:
- Kmetija Urbas z izdelki iz konoplje,
- Mojca ustvarja s tekstilnimi rokodelskimi izdelki,
- kmetija Naša kašča z domačimi izdelki (olja, kis, marmelade, različna eterična olja),
- Bernarda Korez, osebno dopolnilno delo, z rokodelskimi izdelki iz in s sivko,
- Društvo Godi mi s predstavitvijo sivke v kulinariki in prikazom destilacije sivke, ter
- Vrablova domačija z kozjim sirom in kozličkovim golažem. Pripravili pa so tudi kozji sir s sivko.
Na dvorišču Sadjarstva Grahor pa so:
- izdelovali aranžmaje iz naravnih materialov (pšenica, sivka, lipa, vrtnice...),
- okušali marmelade in sadna žganja,
Glede na obisk odprta dvorišča postajajo le ta zanimiva tudi izven našega kraja, saj je večina obiskovalcev prišla iz širšega dela Štajerske (Gornja Radgona, Maribor, Slovenska Bistrica, Lenart), nekateri pa celo iz Škofje Loke in Ljubljane. S tem pa dosegamo naš namen - širiti dober glas o Selnici in ponudbi v njej preko meja svojega kraja.
Fotografije si lahko ogledate na našem FB profilu
Komentarji
Objavite komentar